Blog

Májusi kedvencek

Májusi kedvencek

Íme néhány termék, élmény vagy hely, ami az utóbbi időben megdobogtatta a szívem, avagy ezek voltak a májusi kedvenceim:

- Parc Floral de Paris

Parc floral de Paris

Parc Floral de Paris

játszótér Párizsban

A technikailag Párizshoz tartozó, de a Vincennes-i erdőben található botanikus parkban idén jártam először. A francia parkokra jellemzőek a vonalzóval kimért élek, a sarkok, a szimmetria. Na ez a hely nem ilyen. :) Nem is mondanám angol parknak (azok pedig természethűek). Valahol a kettő között kell elképzelni. Néhány hetente megújul, hiszen mindig valami más virágzik épp. Láttam már a tavasz-hírnök magnóliákat, csodaszép rózsákat, egy holland kertet idéző tulipán ágyást, legutóbb pedig lila és rózsaszín rododendron szegélyezte utunkat a JÁTSZÓTÉR felé. Ugyanis főleg játszani megyünk ide. Máshol nem jellemző, de itt van hinta, famászóka és még sok más, több ezer négyzetméteren. Májustól fizetős, 2,5 euró a belépő.

Route de la Pyramide, 75012 Paris

 

- Carte d'Or Pop-Up Store

Carte d'Or Párizs

Macaron

Macaron

carte d'or

A jégkrémóriás idén nyáron klassz kampányba fogott itt Párizsban: a menő Marais negyedben ideiglenes cukrászdát rendeztek be egyszerű de mutatós dekorral és egy újfajta koncepcióval. Három hónap alatt három francia klasszikus süteményt gondolnak újra: a macaront, a choux-t és a meringue-et. Mi állíthattuk össze a sütinket: kiválasztottuk a macaron héjat (az enyém rózsaszín), a fagyit (csoki), a krémet (epres-zöldcitromos) és a feltéteket (arany ropogtatnivaló és zöldcitromhéj). Végül a hölgy megszórta aranyporral. Ha erre jártok és ki akarjátok próbálni, július végéig irány a rue Turenne!

18 Rue de Turenne, 75004 Paris

- Tangle Teezer

tangle teezer

Borzalmasan könnyen kócolódik a hajam. Többféle hajkefém van és mindtől azt reméltem, na majd ez könnyen kibontja. Egészen ezidáig nem jártam sikerrel. A minap viszont megpillantottam a szupermarket polcán a Tangle Teezert, és mivel derengett, hogy hallottam én már erről többször is, betettem a kosaramba. Milyen jól tettem! Nem fáj a fésülködés, és még a kislányomnak is oda merem adni, hogy fodrászkodjon rajtam!

www.tangleteezer.com/ 

- Aroma-Zone

illóolajok

aroma zone

diffúzer

Az egész a szúnyogokkal kezdődött. Vízpart közelében lakunk, talán emiatt a kelleténél több szúnyog merészkedik a közvetlen közelünkbe. Szúnyoghálót nem tudunk feltenni, kémiai szúnyogriasztókkal nem próbálkozom. Hogy mégis nyitott ablaknál létezhessünk, arra gondoltam, mi lenne, ha felszabadítanék némi szúnyog-repellens illóolajat a levegőbe? Nos, a diffúzerünk épp most érkezett csak meg, így a módszer hatékonyságáról még nem tudok beszámolni, de arról igen, ahol vettem az olajokat. Az Aroma-Zone egy a (párizsi) Odeon közelében található kozmetikai bolt. Az első benyomás: tömeg van. A második: értem miért. A létező összes fajta illóolajon kívül kis kiszerelésű kozmetikai összetevőket lehet itt megvásárolni, egyszerű, ízléses csomagolásban, nagyon jó áron. Egy-két példa arra, hogy mi mindent tudsz itt magadnak összeállítani: felturbózhatod az arckrémedet ránctalanító komponensekkel, készíthetsz saját körömlakkot, de még parfümöt is!

25 Rue de l'École de Médecine, 75006 Paris

- Rue Cremieux

rue cremieux

rue cremieux

rue cremieux

rue cremieux

rue cremieux

"A" párizsi Instagram utca. Már régóta tervezem, hogy ellátogatok ebbe a színes házakból álló kis sétálóutcába, de mivel a környéke nem túl izgalmas, így sosem tettem végül. Most viszont arra vitt minket a lábunk, így kattintottam néhány fotót a pasztel-utcában. (Sok ablakban kint van az áthúzott kamera képe. A többi ház földszintjén pedig be vannak húzva a spaletták. Biztos rettentő idegesítő ott lakni. :) #firstworldproblems)

- H&M ruhák

hm ruha

hm ruha

Néhány euróért vettem ezt a két csíkos H&M ruhát, és a kánikulában remek hasznukat veszem! Még nincs képem használat közben, de tervezem, hogy készítsünk néhányat a Francia Riviérán júliusban - ha kíváncsi vagy és még nem vagy fent a hírlevélen, iratkozz fel! :)

hm.com/hu

- Pétanque

petanque paris

Pontosabban, nézni, ahogy más pétanque-ozik. Nekünk nincs pétanque szettünk és pálya sincs a közelünkben, de múlt pénteken a Bastille környékén elsétáltunk egy mellett a vízparton. Ez általában az öregurak sportja, de itt most egy randi szemtanúi voltunk. Bor, jó zene, kellemes árnyék a fák alatt, elegánsan sportos pár - nagyon francia. 

Ha nem tudod, mi az a pétanque, itt olvashatsz róla.

Mára ennyi - nektek mik voltak a kedvenceitek idén májusban?

xo,

Nóri

A kulisszák mögött

A kulisszák mögött

I. fejezet: A Luxembourg-kertben

Bár nagyon szeretem az eddigi képeket is (a simát, a széken lévőt, a csomagoltat és a márványosakat), amiket a foutákról lőttünk, úgy éreztem, itt az ideje, hogy több szituációban is bemutassuk őket.


Szerencsénk volt az időjárással az utóbbi időben, ezért mielőtt az új színeket becsomagoltuk volna - mármint az új színű foutákat -, úgy döntöttünk, fogjuk őket és kivisszük “terepre”. Attól azért ne tartsatok, hogy összekoszolódtak volna, ennél óvatosabb vagyok! :)

luxembourg-kert

A könnyed és romantikus képek valahogy így készültek, címszavakban - avagy hogyan készítsünk fouta-képeket 14 lépésben:
 1. lépés: Deauville-i kiruccanás megálmodása, ami Párizsból két óra vonattal és az óceán partján van - tökéletes!
 1. lépés: Ráeszmélés, hogy egy napba ez nem fér bele: fények reggel és este jók, napközben pedig amúgy is tömeg van. Tehát két nap foglal.
 2. lépés : Szállás, vonatjegy kutatása a neten.
 3. lépés : Ez így egy vagyon, főleg pár fotóért, így Deauville-projekt prolongálása távolabbi jövőbe.
 4. lépés: A Luxembourg-kert kiválasztása Deauville helyett. Azért nem rossz ez sem, na.
 5. lépés: Kell valami kellék. Starbucks? Uncsi. Eukaliptusz! Kutatás a neten. Telefon a virágboltnak, eukaliptusz rendel. 6-ra mehetünk érte.
 6. lépés: Babakocsi, babatáska, fouták, kamera, uzsonna, víz, baba felpakol, indulás a vonathoz. Hárman.
 7. lépés: Vonatra fel, vonatról le, buszra fel, buszról le, virágboltba be, eukaliptusszal ki (5 euró, csodaszép, éljen!), boltba be, nem jön a busz, mindjárt lemegy a nap, jön a busz, buszra fel plusz szatyorral + hatalmas csokor növénnyel.
 8. lépés: Busszal elérni a St. Sulpice templomig, átvágtatni a rue Bonaparte-on, este 8, park 20.15-kor zár. Beengednek, hu!
 9. lépés: 17 db kép készítése.
 10. lépés: “Feeeeermetuuuuure!” - Sípolás, emberek kiterelése, vagyis a park bezár.
 11. lépés: 17-ből egy kép szuper. Újra jövünk.
 12. lépés: 7. lépés szóról szóra, csak babával ketten. Férj sokáig munkahelyen. Dugó Párizsban. Odaér, végül 25 perc van fotózásra.
 13. lépés: rohangál, 50 kilós székeket húzogat, fotózik. Fermetuuuuure! 


II. fejezet: A franciaágy


Az elejétől fogva szerettem volna kanapén vagy ágyon is bemutatni a foutákat, most jutottam el addig, hogy legalább a hálószobás verziót megvalósítsam. A Luxembourg-kertes eukaliptusz csokrot itt is felhasználtam.

hálószoba


Ideális esetben az ágyat kitettem volna a nappaliba, ami legalább szép tágas, de mivel szétszedés nélkül még a babaágy sem fér ki az ajtón, nemhogy a franciaágy (megpróbáltam!), így inkább az átrendezés mellett döntöttem - mivel fél méterről nehéz jó szögben fotózni. :)


Egy kis szoba-tetrisszel és úgy negyven perccel később új helyén állt az ágy és az éjjeliszekrény. Íme egy kisvideó arról, hogy mi micsoda a dekorációban:

 


Arról nincs képem, ahogy az ablakban ülve fotózok, de a társaságomról készítettem néhányat! :)

Emma és az eukaliptusz

Emma


És végül pár kép a végeredményről:

Luxembourg Bali

Luxembourg Malmö

Room1

Room 2

Room3


A tanulság? Tökéletes? Nem? Nem baj, csak csináld! :)